Uşak Üniversitesi islami ilimler fakültesi kaç yıllık?

109830315 | Uşak Üniversitesi İslami İlimler Bölümü (4 yıllık lisans) 2020 taban, tavan puanları ve başarı sıralamasını haberimizde bulabilirsiniz. Haberimiz Uşak ilimizde yer alan Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tercihi yapmayı düşünen öğrencilerimize rehber olacaktır.

Uşak Üniversitesi islami ilimler fakültesi hangi kampüste?

İslami İlimler Fakültesi
AdresAnkara İzmir Yolu 8.Km 1.Eylül Kampüsü, Uşak/Merkez
Telefon0276 221 22 25
Fax0276 221 22 26
E-Postailahiyat@usak.edu.tr

Uşak Üniversitesi islami ilimler hazırlık var mı?

3 Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Islami ilimler fakültesi hangi dersler var?

İslami İlimler Fakültesi bünyesinde, Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları ile İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi bölümleri bulunmaktadır. Bu program, İslami İlimler Fakültesi kapsamında 240 AKTS kredilik lisans derecelendirme sistemine tabidir.

Islami ilimler fakültesi kaç yıl?

İslami İlimler Fakültesi'nde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Uşak Üniversitesi hazırlık var mı?

Üniversitemiz öğrencilerine Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu programlarında yer alan zorunlu veya isteğe bağlı yabancı dilde (İngilizce) hazırlık eğitimi verir. … Bu amaçla, öğrencilerin İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin geliştirilmesine yönelik iki dönem süren yoğun bir program yürütülür.

Islami ilimler Fakültesinde hangi bölümler var?

Temel İslam Bilimleri Bölümü

  • Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı
  • Fıkıh Anabilim Dalı
  • Hadis Anabilim Dalı
  • Kelam ve İtikadi İslam Mezhepleri Anabilim Dalı
  • Tasavvuf Anabilim Dalı
  • Tefsir Anabilim Dalı
  • Kuran – I Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı